Veiligheid boven alles, ook in verticaal transport

Dankzij bouwliften van Orion Dynamic

Op de bouwplaats is veiligheid van het grootste belang. Ook bij de organisatie van het verticaal transport is het cruciaal om hiermee rekening te houden. Bouwliften zorgen hier voor de nodige efficiëntie, zonder aan veiligheid in te boeten. Vergeleken met traditionele methoden zoals verreikers, heftrucks en telescoopkranen, bieden onze bouwliften in veel gevallen een veiliger, efficiënter en gebruiksvriendelijker alternatief. Je krijgt hier een overzicht van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die aanwezig zijn op onze bouwliften.

BESCHERMING VANAF HET BEGIN

Onder elke bouwlift bevindt zich een veiligheidsrooster dat ongelukken tijdens het dalen voorkomt. Het rooster reageert onmiddellijk door de lift tot stilstand te brengen wanneer het wordt opgetild door een obstakel. Deze functie zorgt voor een veilige werkomgeving vanaf het begin, zelfs in noodsituaties.

KRACHTIGE NOODREMTECHNOLOGIE

De bouwliften van Orion Dynamic zijn uitgerust met geavanceerde noodremsystemen die onmiddellijk ingrijpen bij abnormale snelheden of stroomstoringen. Met een handmatige remlichter kunnen werknemers veilig afdalen, zelfs zonder elektriciteit. Deze robuuste veiligheidsvoorzieningen maken onze liften de voorkeurskeuze voor verticaal transport op bouwplaatsen.

OVERGEWICHTSDETECTIE: BEWAKING VAN DRAAGVERMOGEN

Een geïntegreerde sensor bewaakt voortdurend het gewicht van de lading. Bij 90% van de maximale draagcapaciteit wordt een waarschuwing geactiveerd, waardoor overbelasting wordt voorkomen. Deze proactieve aanpak minimaliseert risico’s tijdens het laden en lossen.

ONDERHOUD EN JAARLIJKSE KEURING

Bij elke terugkeer naar ons depot ondergaan onze bouwliften een grondige reiniging en inspectie. Ons personeel, ondersteund door externe keuringsinstanties, waarborgt de optimale werking van mechanische componenten en veiligheidssystemen. Dit streven naar betrouwbaarheid is essentieel voor veiligheid op de bouwplaats.

Naast deze genoemde elementen zijn er nog heel wat extra aspecten, zoals veiligheidspoortjes op de etages, contacten op de in- en uitlaatkleppen en mastdetectie. Die zorgen er eveneens voor dat verkeerde manipulaties niet mogelijk zijn. Dit alles maakt bouwliften niet alleen een middel voor verticaal transport, maar een volledige garantie voor veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak.