Een tweede leven voor onze tweedehands bouwlift!

Het gebruik van bouwliften komt voornamelijk voor op bouwwerven waar verticaal transport vereist is. Er zijn allerlei manieren om aan een bouwlift te geraken. De verschillende modellen kunnen worden gehuurd of er zijn zowel nieuwe als tweedehands bouwliften te koop.

Naar aanleiding van de toenemende voorkeur voor hoogbouw, vraagt de bouwsector dan ook steeds voor meer oplossingen om de hoogte in te werken. Maar ook binnenin gebouwen bouwt men steeds hoger. Denk maar aan magazijnen met een plafondhoogte van 15 meter hoogte, waar goederen voortdurend van de ene stockage plaats naar de andere verplaatst moeten worden. Ook dat vraagt om professioneel materiaal.

Tweedehands bouwliften van Orion

De bouwliften van Orion zijn gemaakt om te gebruiken op grote bouwwerven. Dit wil zeggen ze niet alleen enorm intensief gebruikt worden, maar ook voor grote hoogtes dienen. Gemiddeld spreken we over hoogtes tussen 30 en 50 meter, maar Orion beschikt ook over modellen die tot 150 meter hoogte gaan.Wanneer u voor dergelijke toepassing een bouwlift zoekt, is een recente dan ook aangeraden.

Toch krijgen wij ook regelmatig aanvragen van magazijnen of opslagplaatsen die op zoek zijn naar een oplossing voor hoogwerkers binnenin het gebouw. Een nieuwe bouwlift is dan niet alleen duur in verhouding met gebruik, maar is gewoon niet nodig. Tweedehands bouwliften zijn hiervoor de ideale invulling. In een magazijn of opslagplaats moet die namelijk niet meer zo intensief gebruikt worden én spreken we ook over geheel andere hoogtes (eerder tot vier verdiepingen hoog) in een binnenklimaat.

Bij Orion kiezen we ervoor om een bouwlift eerst in ons verhuurpark te gebruiken. Vervolgens krijgen ze een tweede leven op de tweedehandsmarkt voor bouwliften. Heel wat onderdelen worden tijdens de verhuur vervangen en gereviseerd, maar het chassis gaat minstens 15 tot 20 jaar mee, en is dus nog lang bruikbaar. Zo zorgen wij voor een duurzame oplossing die u de mogelijkheid geeft een tweedehands bouwlift aan te kopen. Voor een grote bouwwerf waar onze liften zeer intensief worden gebruikt is een dergelijke machine minder relevant, maar voor een klein magazijn is dit wel het geval.

Magazijnen en opslagplaatsen

In magazijnen en opslagplaatsen spreken we over andere grootordes dan op een bouwwerf – wat betreft hoogte. Bij gebrek aan middelen grijpt men toch vaak naar hetzelfde materiaal: bouwliften.

Zoals hierboven vermeld gebruiken heel wat magazijnen tweedehands bouwliften om enerzijds de kosten te drukken, en anderzijds efficiënt te kunnen werken. Die bouwliften voortonen uiteraard tekenen van gebruik, maar kunnen nog meer dan 10 jaar verder gebruikt worden. De levensduur van een bouwlift is namelijk 15-20 jaar op een bouwwerf.

Aangezien de tweedehands bouwliften in een overdekte ruimte beschut zijn van weer en wind, en minder intensief gebruikt worden, kan u er van op aan dat ze ook een stuk langer meegaan. 

Enkele toepassingen voor tweedehands bouwliften:

  • Meubelmagazijn
  • Opslag materiaal
  • Bandencentrales
  • Garages 

 

Tweedehands bouwliften: richtlijnen volgens tijdelijke liften

De liften van Orion vallen allemaal onder de richtlijnen van tijdelijke liften. Dit geldt ook voor de tweedehands bouwliften die u bij ons koopt. De termijn van zo’n tijdelijke lift wordt niet door de wetgever bepaald. Wel bent u verplicht om driemaandelijks uw bouwlift te laten keuren.

Garantie en onderhoud van tweedehands bouwliften

Wanneer men een tweedehands bouwlift aankoopt bij Orion, krijgt u altijd de eerste zes maanden garantie. Dit houdt in dat onze technici langskomen van zodra een probleem zich voordoet. Wanneer dit probleem niet binnen de garantie valt – of de garantietermijn is vervallen – worden de ingrepen aan u uitgevoerd in regie. Als exclusief verdeler van het merk Maber in België en Luxemburg, kunnen we ook altijd in de nodige wisselstukken voorzien indien nodig.

Bij Orion heeft u ook altijd de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. 

Enkele tevreden klanten: