Gevelrenovatie van gebouw in Linkeroever Antwerpen

Type machine:

Toepassing: Asymmetrische hefsteiger op moeilijke ondergrond

Om de gevelrenovatie te kunnen realiseren werd er een asymmetrische hefsteiger op een stalen constructie opgezet. Dit in samenwerking met Stabil.

Wanneer gebouwen worden gerenoveerd is er meestal minder plaats voor de uitvoering dan tijdens een nieuwbouwfase. Deze uitdaging deed zich ook voor bij de renovaties die nodig waren aan een hoog appartementsblok op Linkeroever, Antwerpen. Het gebouw was omgeven door een grasperk, wat een onstabiele ondergrond biedt.

Om deze gevelrenovatie perfect te kunnen uitvoeren is onze bimast hefsteiger de ideale oplossing. Deze hefsteiger biedt heel wat flexibiliteit, is licht van gewicht en makkelijk te monteren. Daarnaast kan deze hefsteiger makkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden.

De constructie werd deels op een dak op niveau +1 en deels op de grond, op niveau 0 geïnstalleerd. Daarnaast was er ook een asymmetrische uitbouw nodig om de retour van de hoeken te kunnen bereiken. Onze Maber hefsteigers zijn hiervoor uitstekend geschikt door het beperkte gewicht en omdat ze niet veel plaats innemen op de bouwgrond. Een extra voordeel is dat de werkvloer makkelijk kan worden in- of uitgeschoven.

In één dag hebben wij de hefsteiger van 45m gemonteerd. Bij traditionele hefsteigers kan een installatie makkelijk een week duren. Deze hefsteigers zijn echter zodanig ontworpen dat er geen gebruik van een kraan gemaakt moet worden. Dankzij al deze voordelen is de Bimast hefsteiger een praktische, dynamisch en snelle hefsteiger die door zijn praktische eigenschappen de looptijd van het hele project drastisch kan verlagen. Ook de kosten worden hiermee gedrukt.

Zit u op 45 meter hoogte, dan krijgt u het uitzicht op de steiger er nog eens gratis bij!