MBC2300 verankerd aan stelling onder grote vide

Type machine:

Toepassing: Bouwlift met grote dakoverstek/luifel door middel van “lucht” ankers

Orion Dynamic gaat geen uitdaging uit de weg als het over hefsteigers en bouwliften gaat. Zo was er de vraag van onze klant Cordeel om hun nieuwe hoofdkantoor te helpen realiseren. Een heel uitdagend project, waar een fijn staaltje architectuur aan te pas is gekomen. Ook onze vakmensen hebben het onderste uit de kruik moeten halen om dit project tot een mooi einde te brengen.

In vorige projecten over Kallo Oiltanking en Tectum Halewijn in Antwerpen  kon u al lezen dat we duidelijk geen problemen hebben met het werken op hoogtes. Ditmaal stonden we wel voor een andere uitdaging: de bouwlift moest verankerd worden aan de gevel van het gebouw. Een evidentie zal u denken met bouwliften en hefsteigers… 

Maar hadden we al gezegd dat dit een gebouw is met een dakoverstek van meer dan 10 meter diep? En het eerste ankerpunt zich op meer dan 15 meter hoogte bevindt? Naast de afmetingen van de constructie werd er ook gevraagd een bouwlift te voorzien met een capaciteit van minimum 2,3 ton en een laadruimte van 4,2 meter. 

Om dit project tot een goed einde te brengen hebben we ‘lucht-’ankers bevestigd aan een verzwaarde stelling. Zo kon de vrije hoogte, tot aan het eerste anker, overbrugd worden. De stelling was zo ook stevig genoeg om het hele gewicht van de bouwlift en laadruimte te dragen. 

Ondertussen is het gebouw af en kan iedereen dit prachtige nieuwe hoofdkantoor in Temse bewonderen. En of we er trots op zijn dat we deel mogen uitmaken van dit soort projecten! Bedankt voor het vertrouwen in Orion Dynamic.