Bouw van de grootste LPG tank van Europa

Type machine:

Toepassing: Hefsteiger / bouwliften

Ineos bouwt in Kallo een nieuwe gastank voor de opslag van 135.000 kubieke meter butaangas. Dit is de grootste LPG tank in Europa. De werken worden uitgevoerd door Eiffage.

Bij de bouw van een dergelijke SEVESO installatie is veiligheid van primordiaal belang. Daarnaast zorgt de kromming van de tank voor een extra uitdaging.

Om optimale veiligheid te garanderen werd een speciale constructie gebouwd. Zo werd, om de kabels in de betonconstructie op te spannen, gewerkt met 4 asymmetrisch gebouwde hefsteigers.

Deze dienen als tweeledig werkplatform. Enerzijds om de machines die de kabels moeten trekken op de juiste hoogte te brengen en anderzijds om de mensen die eraan moeten werken op de juiste hoogte te brengen. De hefsteigers hebben hiervoor een capaciteit van 2500kg hefvermogen.

Bij de plaatsing van deze machines werd rekening gehouden met de kromming van de tank. De werkplatformen werden ook meermaals aangepast doorheen de verschillende fases van de werken. Dit om een continue aansluiting met de gevel te garanderen.

Naast de hefsteigers werd er ook een bouwlift voorzien. Deze werd gebruikt om de koepel van het dak af te werken. Gezien de speciale vorm van de tank was het nodig om, bovenaan, de lift te laten aansluiten door middel van een gangstelling aan de gevel.

Traditioneel worden hefsteigers gebruikt voor metselwerken, inzetten van glas, gevelpanelen of andere gevelwerken. Dit project toont echter aan dat onze hefsteigers voor veel meer toepassingen inzetbaar zijn, zoals de montage van industriële installaties.

Heeft u een uitdagend project op de planning staan en wenst u samen te werken met een betrouwbare partner? We bespreken graag met u de mogelijkheden!