Op de productiesite van asfaltproducent LMET in Doornik prijkt sinds kort een splinternieuwe bouwlift in hun gele huiskleur. Na een grondige revisie kan de bouwlift nog zeker 10 jaar mee.

 

 

Permanente bouwlift voor regelmatig gebruik

LMET produceert jaarlijks duizenden tonnen asfalt voor de Belgische en Noord-Franse markt. Onlangs heeft het bedrijf de asfaltcentrale in Doornik uitgebreid. Daarbij wilden ze ook een bouwlift voor permanent gebruik toevoegen.

De oorspronkelijke vraag van LMET was om een nieuwe lift te installeren. Maar een splinternieuwe bouwlift zou voor hun doeleinden overgedimensioneerd zijn. De machine is er niet bedoeld voor intensief, dagelijks gebruik, maar eerder om regelmatig wisselstukken en ander materiaal te verplaatsen. Waarom niet voor een gepastere én betaalbaardere oplossing kiezen?

 

Nieuw leven voor oud transportplatform

Op ons advies koos LMET voor een tweedehandsbouwlift. De machine had al een tiental jaar goed dienst gedaan in ons verhuurpark, maar kan nog lange tijd mee. Met goed onderhoud zijn onze bouwliften gemakkelijk 15 tot 20 jaar lang inzetbaar. Om deze bouwlift klaar te maken voor een nieuw leven bij LMET, was enkel een grondige revisie nodig.

Nog een voordeel van deze keuze? Van bestelling tot installatie duurde het proces voor LMET maar vier weken, inclusief revisie. Een nieuwe bouwlift zou pas enkele maanden later geleverd kunnen worden.

 

Grondige revisie

De technici in ons atelier haalden demonteerden de bouwlift volledig. Alle stalen onderdelen werden gezandstraald en opnieuw geschilderd in de huiskleur van LMET. Alle loopwielen, tandwielen en contacten werden vervangen. De motoren, elektrische kast, valbeveiliging en heel wat andere componenten konden na een grondige controle worden behouden.

Na heel dat nazicht werden de onderdelen van het transportplatform vervoerd naar Doornik en ter plaatse weer gemonteerd. Het resultaat? Een bouwlift van bijna-nieuwe kwaliteit die perfect afgestemd is op het gebruik van LMET. De komende 10 jaar zit LMET goed met deze lift!

 

 

Benieuwd wat Orion Dynamic kan betekenen voor uw project? 

Ons verticaal transport is steeds volledig afgestemd op de behoeften van uw project. Orion Dynamic zorgt eerst voor een gedetailleerde analyse, een heldere offerte en een duidelijk plan van aanpak.

Benieuwd naar de mogelijkheden, of vragen over verticaal transport? Laat ons iets weten en ontvang snel een antwoord terug.