Democo is volop bezig met de ontwikkeling van Tweewaters, een uniek woonproject aan de Vaartkom in Leuven. Orion Dynamic zorgde voor bouwliften, hefsteigers en service. We interviewden Nicolas Mulkens, projectleider bij Democo. 

 

 

Een uniek project met unieke noden

We zijn altijd blij om te kunnen deelnemen aan revolutionaire projecten als Tweewaters. Maar dit project hield tegelijkertijd een paar uitdagingen in: 

Wat houdt dit project juist in?

Nicolas Mulkens: “De bouw van Leuven Tweewaters bestaat uit twee fasen: de constructie van de toren, LUCID, en een balk, VIVID. In totaal gaat het over 209 appartementen met bijhorende ondergrondse parking. De bedoeling is om een woonwijk te creëren met alle nodige faciliteiten voor de bewoners, en op een nieuwe manier om te gaan met ruimtegebruik, afval, water, energie, materiaalgebruik, diensten en consumptie.”

Wat was de grootste uitdaging?

“De LUCID-toren is zonder twijfel de grootste uitdaging. Vanzelfsprekend is de verticaliteit hier een factor. De toren telt maar liefst 20 verdiepingen, waarbij het tijdens de constructie essentieel is dat mensen én materialen vlot naar boven kunnen. Er waren dus meerdere liften nodig om de planning te halen.”

 

Bouwliften en hefsteigers, perfect op schema

Tijdens grote projecten als deze heeft volgens schema werken altijd de hoogste prioriteit. Onze bouwliften en hefsteigers werden tijdens het vorderen van de ruwbouw geplaatst om de planning te respecteren.

Waarom kozen jullie voor Orion Dynamic voor dit project? 

“Eenvoudigweg omdat Orion Dynamic een van de weinige partners is die het nodige aantal liften kan leveren en de service kan bieden die we nodig hebben. We wisten dat zij ons konden geven wat we nodig hadden.”

Wat waren die noden? 

“Voor het hele project hadden we in totaal 13 hefsteigers (voor bouwmaterialen) en 2 bouwliften (voor onze werknemers) nodig. Die heeft Orion dan ook binnen termijn geïnstalleerd. Bovendien werd er in fases gewerkt: na de installatie van de eerste hefsteigers moesten de volgende tijdens de opbouw worden geplaatst.”

Werd de planning gehaald?

“Planning is in dit soort projecten altijd prioritair. Gelet op het feit dat de termijnen erg kort waren was er dus geen ruimte voor vertraging. Orion plaatste de hefsteigers terwijl de ruwbouw in verschillende fases werd opgehoogd, en dat ging telkens perfect volgens schema.” 

Hoe verliep de service? 

“Telkens er een probleem was – bijvoorbeeld het losraken van kabels bij hevige wind – was Orion meteen ter plaatse om die problemen op te lossen.”

Heeft u nog afsluitende woorden voor ons? 

“Om het kort te zeggen: Orion Dynamic was de ideale partner in dit verhaal. De planning werd telkens gehaald en ze leverden uitstekende service.”

Bedankt voor dit gesprek!

 

Benieuwd naar de bouwliften, hefsteigers of service van Orion Dynamic? 

Ons verticaal transport is steeds volledig afgestemd op de behoeften van uw project. Orion Dynamic zorgt eerst voor een gedetailleerde analyse, een heldere offerte en een duidelijk plan van aanpak.

Meer vragen over bouwliften of hefsteigers? Laat ons iets weten en krijg snel een antwoord terug.