Praktisch gebruik van onze transportplatformen

Onze bouwliften voor goederen en personen (of transportplatformen type MBC), maken het zeer eenvoudig om alle materiaal naar boven of beneden te brengen. Dit artikel geeft wat meer inzicht over de verschillende mogelijkheden om deze machines efficiënt te gebruiken.

 

Makkelijk laden en lossen

Laden kan eenvoudig op volgende manieren:

Met torenkraan of kraan op vrachtwagen

Vermits de liften aan de bovenzijde open zijn, kan de lading er makkelijk langs boven worden ingezet. De lastbegrenzer geeft nog tijdens het laden aan of de lift overladen is.

Met heftruck of verreiker

Dit kan zeer eenvoudig langs de zijkant van de lift. Een groot deel van onze machines is uitgerust met een grote zijdeur die openschuift over de volledige lengte van de lift, zonder veel plaats in te nemen. Zo is het eenvoudig om paletten, gyproc, tegels of ander zwaar materiaal in de lift te plaatsen.

MBC2000S: 2000 kg capaciteit, met grote zijklep voor eenvoudig laden met heftruck

Met palletwagen

Hiervoor kan gebruikgemaakt worden van de inlaadklep die volledig tot op de grond komt. Het is steeds mogelijk om de lift verdiept op te stellen, zodat de helling van deze hellingbaan beperkt is.

MBC2000S: met inlaadklep tot op de grond

MBC3500: 3500 kg capaciteit, ideaal voor verticaal transport van zwaar materieel

Eenvoudige binnen- en buitenbediening + bediening op etage

 

De bediening van de liften kan gebeuren vanop de begane grond. Het is ook mogelijk dat er één of meerdere personen meegaan en deze bedienen in de lift. Onze liften zijn zo afgesteld, dat ze steeds op het gewenste niveau stoppen.

De klant kan er ook steeds voor kiezen om de lift op te roepen vanop de verschillende etages. Dit is optioneel en vermeld je best voor de montage. Dit is handig als er wordt gewerkt op verschillende etages.

Veilig werken zonder efficiëntie te verliezen

Vanzelfsprekend zijn er de nodige veiligheidssystemen, zonder dat ze het eenvoudige gebruik van de lift belemmeren. Als één van deze systemen wordt geactiveerd, zijn er indicatorlampjes die aangeven waar het probleem zit.

Benieuwd wat Orion Dynamic kan betekenen voor uw project? 

Ons verticaal transport is steeds volledig afgestemd op de behoeften van uw project. Orion Dynamic zorgt eerst voor een gedetailleerde analyse, een heldere offerte en een duidelijk plan van aanpak.

Benieuwd naar de mogelijkheden, of vragen over verticaal transport? Laat ons iets weten en ontvang snel een antwoord terug. Contacteer ons.