Home » Hefsteigers

Orion Dynamic is specialist in verhuur en verkoop van hefsteigers met tandheugelsysteem, waarbij de mast verankerd wordt in de gevel.

 

Onze hefsteigers zijn makkelijk aanpasbaar tot 150m hoogte en 30m breedte en kunnen opgesteld worden als single (monomast) of als twin (dubbele mast).

 

De uitschuivende/aanpasbare vloer van een hefsteiger zorgt ervoor dat ieder contact met de gevel gevolgd kan worden, wat onze hefsteigers geschikt maakt voor ieder soort werf.

Onze types hefsteigers

Wij verkopen en verhuren hefsteigers van het merk MABER. Hiervan zijn we exclusieve verdeler in België en Luxemburg. Er zijn twee types hefsteiger beschikbaar: één met een enkele mast (mono mast) en een met een dubbele mast (bi-mast).

 

Elk van deze machines kan eenvoudig worden aangepast in de breedte en in de lengte, afhankelijk van de noden van uw project. Indien gewenst kunnen deze hefsteigers ook eenvoudig worden verplaatst en aangepast op de werf, zodat in verschillende fases kan worden gewerkt. Zo huurt u enkel de machines die u ook daadwerkelijk gebruikt.

Wenst u meer informatie over onze hefsteigers?

Wij zijn op werkdagen telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Toepassingen voor een hefsteiger

Een hefsteiger is de perfecte oplossing voor al uw gevelwerk. Veel gebruikte toepassingen zijn bijvoorbeeld:

 

Voordelen van een hefsteiger

Hefsteigers bieden een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditionele gevelstelling:

 

  • Er zijn minder ankerpunten nodig.
  • Er kan altijd worden gewerkt op de juiste hoogte.
  • Er is geen torenkraan meer nodig om lasten zoals glaswerk, panelen, mortel of baksteen naar boven te brengen.
  • De montage gaat veel sneller waardoor er geen tijd verloren gaat.
  • Er kunnen grote montage elementen mee naar boven worden gebracht.

 

Kortom, een hefsteiger zorgt voor een drastische verhoging van de productiviteit op de werf!

Veiligheid

Al onze hefsteigers zijn voorzien van veiligheidssensoren, een extra veiligheidsrem en balustrades.

 

Na de montage en vervolgens driemaandelijks worden de hefsteigers gekeurd door een onafhankelijk keuringsbureau.

 

Zo verzekeren we dat uw werknemers veilig kunnen werken op iedere hoogte conform de algemene veiligheidsvoorschriften.

Installatie van een hefsteiger

Wanneer u een hefsteiger huurt of koopt, zorgen wij voor een vakkundige installatie. We bespreken uw noden, passen vervolgens de afmetingen van de machine aan en voorzien de montage op de werf. De montage zelf duurt meestal slechts 1 tot 2 dagen.

 

Na keuring van de installatie kan de hefsteiger vervolgens gebruikt worden door uw werknemers. Hier is geen opleiding voor nodig.

 

Daarnaast zijn wij ook snel ter plaatse in het geval van eventuele defecten of een onderhoud. Wij hebben ook een eigen atelier waar alle aanpassingen en herstellingen kunnen gebeuren.

U heeft een hefsteiger nodig voor uw project?

Contacteer ons, we bekijken graag samen de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Is er bij de plaatsing van hefsteigers een kraan nodig?

Bij bouwliften is het niet zo. Maar om een hefsteiger juist te plaatsen hebt u meestal een kraan nodig. Indien nodig kunnen wij deze voorzien.

Hoe makkelijk is het platform van een hefsteiger aanpasbaar aan de vorm van de gevel?

Hefsteigers worden vaak gebruikt bij gevelonderhoud en renovaties, waarbij de vorm van de gevel kan variëren van rechte vlakken tot complexe gebogen vormen. Bij rechte gevels is dat uiteraard evident, maar wat bij balkons of andere ornamenten? U slaapt op beide oren: bij Orion Dynamic passen we de vorm van het platform eenvoudig aan de vorm van de gevel aan.

Waarvan hangt de capaciteit van een hefsteiger af?

Er zijn verschillende soorten hefsteigers, zoals met enkele of dubbele mast. Elk type heeft een andere capaciteit en maximale belasting. De capaciteit hangt ook af van de maximale lengte/breedte van de hefsteiger en de afstand van de te heffen lading. Heeft u moeilijkheden om dit in te schatten? Geen probleem, we berekenen dit altijd voor u.

Zit alles inbegrepen in de offerte?

In onze prijsofferte zit alles inbegrepen. Denk aan de montage, keuringen, eventuele tekeningen, het werfbezoek vooraf, … Indien de afgesproken voorbereidingen op de werf correct zijn verlopen komen er geen extra kosten bij. Is er geen elektriciteitsaansluiting op uw werf? Of is de werf moeilijk bereikbaar? Dan worden er mogelijk extra kosten in rekening gebracht voor de wachturen.

Hoe verloopt de keuring voor een hefsteiger?

De keuring garandeert dat de hefsteiger veilig is om te gebruiken en voldoet aan alle wettelijke eisen en normen.

 

De keuring van een hefsteiger bestaat uit verschillende onderdelen:

 

  • de keuring van de eerste heropstelling bij de opstart;
  • een driemaandelijkse keuring;
  • een grondige jaarlijkse keuring.

 

De keuring van heropstelling zit vervat in de prijs van de montage, de eventuele extra driemaandelijkse keuring wordt bovenop in rekening gebracht. Voor de jaarlijkse keuring van de hefsteiger zorgen we ervoor dat deze samenvalt met één van de driemaandelijkse keuringen.

Zijn er extra veiligheidsmaatregelen bij gebruik van een hefsteiger?

Bij de montage is een veiligheidsharnas verplicht. Na de keuring mag de hefsteiger zonder harnas gebruikt worden. 

 

Voor een optimale veiligheid voorzien we ook een woordje uitleg op de werf over de werking. Instructiefiches worden digitaal geleverd en zitten ook in de blackbox van de hefsteiger.

Wanneer gebruikt u een bouwlift, hefsteiger, stelling of hoogtewerker?

Een traditionele stelling en hefsteiger wordt gebruikt om aan gevels te werken.

Een stelling is goedkoper – zeker als de werken langer duren – maar het duurt ook langer om op te stellen. Een stelling is handig om op alle verdiepingen tegelijkertijd te werken.

 

Het voordeel van een hoogtewerker is dat er geen ankerpunten zijn. Een hoogtewerker staat dus volledig vrij van de gevel. Het nadeel is dat u geen extra goederen mee naar boven kunt nemen.

 

Met een hefsteiger werkt u op ergonomische hoogte zonder dat de stelling in de weg zit. Naarmate het gebouw hoger is, wordt een hefsteigers interessanter.

 

Bouwliften zijn vooral nuttig bij hoogbouwprojecten waar de toegang tot hogere verdiepingen noodzakelijk is. Een bouwlift verhoogt de efficiëntie op werf, omdat iedereen hem veilig kan gebruiken. Ook om te laden en te lossen gaat het sneller.