Geen liftschacht te klein voor ORION Dynamic

TERREINLIFTEN SUCCESVOL GEÏNTEGREERD IN EEN RENOVATIEPROJECT

Orion Dynamic is erin geslaagd om de uitdaging van beperkte ruimte in de liftschacht aan te gaan. Firma De Meuter staat momenteel in voor de afbraakwerken van een kantoorgebouw te Brussel. Voor het transporteren van het interieur en bouwafval, koos de firma om samen te werken met Orion Dynamic, gespecialiseerd in verhuur en verkoop van bouwliften en hefsteigers. Om het renovatieproject ergonomisch en efficiënt te laten verlopen maakte De Meuter al snel de beslissing om gebruik te maken van twee bouwliften met een draagvermogen van 2000kg. Orion Dynamic stond voor een ware uitdaging, aangezien de twee bouwliften dienden geplaatst te worden in de beperkte ruimte van de liftschacht.

VOORSTUDIE EN VISUALISATIE

Een grondige voorstudie was noodzakelijk om een duidelijk zicht te krijgen op de wensen van de klant en om vervolgens allestot een goed einde te brengen.
Hierbij werkten we nauw samen met de werfleider van de klant. Een goede samenwerking leidde tot een mooi en uitzonderlijke opstelling.
Doordat de liftschacht beschikte over beperkte afmetingen zorgde Orion Dynamic dan ook voor een visuele voorstelling aan de hand van een AutoCAD tekening. Een geruststelling voor de klant! De losdeuren van de lift zijn aangepast aan de opening van de liftschacht.

TECHNISCHE VOORBEREIDING

Na goedkeuring van dit ontwerp startte Orion Dynamic met de technische voorbereidingen in ons atelier in Beernem. De bouwliften werden volledig gedemonteerd door onze ervaren techniekers. Een demontage in de werkruimte was noodzakelijk door de nauwe toegang tot de werf. Daarnaast werden de uitlaatpoorten van de liften aangepast aan de opening van de liftschacht, zodat de bouwliften aan de veiligheidsnormen voldoen en uiterst gebruiksvriendelijk zijn.

INSTALLATIE EN FOLLOW-UP

De dag van plaatsing werden de gedemonteerde onderdelen van de bouwliften in een recordtempo terug opgebouwd door onze monteurs.
Orion Dynamic stond ook in voor de nodige afspraken met de keuringsfirma en de verdere opvolging hiervan.