Een gevel afwerken met een hefsteiger of stelling met bouwlift

Of u nu een oude gevel wilt renoveren of een nieuwe gevel wilt afwerken, er zijn heel wat verschillende manieren van werken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een hefsteiger, of een stelling met een bouwlift. We overlopen even de verschillende mogelijkheden en aandachtspunten. 

Benieuwd waar u op moet letten bij de verankering in een oude gevel? Lees er meer over in dit artikel. 

 

Werken met een hefsteiger of stelling met bouwlift?

 

Zoals u al kon lezen zijn er twee mogelijkheden bij het afwerken van een gevel: een hefsteiger plaatsen, of een stelling in de gevel verankeren en een bouwlift installeren. 

Een stelling met bouwlift is erg handig bij volledige gevelrenovaties omdat het op die manier mogelijk is om op verschillende verdiepingen tegelijk te werken. De afwerking van een volledige gevel vergt namelijk veel handelingen die elk hun eigen doorlooptijd hebben, en er zijn verschillende mensen tegelijk aan het werk. Dankzij een stelling met bouwlift werkt u dus zo efficiënt mogelijk. 

In sommige gevallen is een hefsteiger dan weer interessanter. Bij de afwerking van sommige gevels is het soms alleen nodig om de gevelpanelen weg te halen en nieuwe isolatie te plaatsen. Werken met een hefsteiger gaat dan vlot en stelt u in staat om per verdieping te werken. 

 

De voordelen van een stelling met bouwlift

 

Zoals we al vermeldden is één van de voordelen van een stelling met bouwlift dat er op verschillende verdiepingen tegelijk kan worden gewerkt. 

Een ander voordeel is dat een stelling helemaal kan afgesloten worden. Handig bij slechte weersomstandigheden, maar ook bij bijvoorbeeld het zandstralen van de gevel kan dit zeker van pas komen. 

Over het algemeen worden stellingen met bouwliften gebruikt bij renovaties met een lange doorlooptijd. In dat geval kost het huren van een stelling met bouwlift relatief weinig. 

 

De voordelen van een hefsteiger 

 

Bij renovaties waarbij tijd een factor is, kan het handig zijn om gebruik te maken van een hefsteiger. Het duurt namelijk veel minder lang om een hefsteiger op te stellen dan een traditionele gevelstelling. Zeker bij grotere hoogtes is dit het geval.

Een andere groot voordeel van hefsteigers, is dat er steeds op ergonomische hoogte kan worden gewerkt (de hefsteiger gaat omhoog of omlaag volgens de plaats waar moet worden gewerkt) en dat er minder ankerpunten nodig zijn, waardoor het eenvoudiger is om de gevel af te werken.

Wilt u de doorlooptijd van uw renovatie beperken? Dan biedt een hefsteiger uitkomst. Bovendien is het plaatsen en huren van een hefsteiger minder duur dan een stelling met bouwlift.

 

Stellingen, bouwliften en hefsteigers: Orion Dynamic

 

U kan bij Orion Dynamic terecht voor het huren of kopen van stellingen, bouwliften en hefsteigers. Alles hangt af van de grootte, duur en aard van uw renovatieproject. 

Onze professionals staan u graag bij met het kiezen en plaatsen van een bouwlift of hefsteiger. Neem gerust contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.