Bouwliften en hefsteigers voor (kosten)efficiënte gevelrenovaties? Reken op de expertise van Orion!

Originele artikel terug te vinden op de Aannemer

Bij gevelrenovaties is de projectduur van groot belang voor de opdrachtgever. Aannemers die gespecialiseerd zijn in gevelrenovaties streven daarom naar een zo efficiënt mogelijke uitvoering van het project.  Er zijn twee manieren van aanpak en in beide gevallen biedt Orion een geschikte oplossing. De eerste aanpak is het gebruik van een gevelstelling en bouwlift, terwijl de tweede aanpak een hefsteiger omvat. Bekijk de voordelen van beide methodes.

De doorlooptijd van een project is belangrijk voor de bouwheer, ook bij gevelrenovaties

Gevelrenovatie met stelling en bouwlift

Bij een gevelrenovatie met stelling en bouwlift wordt er eerst een traditionele gevelstelling geplaatst. Daarna plaatsen we een bouwlift aan de stelling. Deze praktijk komt erg vaak voor. Vooral aan de Belgische kust wordt deze oplossing veel gebruikt. 

Het voordeel hiervan is dat er tegelijkertijd kan worden gewerkt op verschillende verdiepingen van de stelling. Dit is vooral efficiënt als er meerdere onderaannemers op hetzelfde moment aan het werk zijn, of als er veel verschillende handelingen moeten worden uitgevoerd. Denk aan zandstralen, betonherstel, schilderwerken, enzovoort. 

Meestal wordt hiervoor een lift met een capaciteit van 500 kg (type MBC500) of 1.000 kg (type MBC1000) gekozen. Die eerste kan Orion aanbieden in monofase. Voor het tweede type is een driefaseaansluiting nodig. Indien nodig, regelt Orion een transformator of generator.

Orion heeft heel wat gevelrenovatiebedrijven als klant. U kunt onze bouwliften zowel kopen als huren.

Wanneer u hem koopt, krijgt u van Orion de volledige service van:

  • montage;
  • keuring;
  • onderhoud;
  • stockage;
  • transport.

Gevelrenovatie met hefsteiger

Bij deze methode plaatsen we een hefsteiger tegen de gevel. Hier wordt niet met een stelling gewerkt, maar heb je als het ware een stelling en bouwlift in één. Dit verlaagt de kostprijs aanzienlijk. 

Met een monomast- of bimasthefsteiger kunt u gemakkelijk een hele gevel renoveren, omdat deze machines sneller te monteren en te demonteren zijn dan traditionele steigers. Daarnaast werkt u dankzij de hefsteiger op ergonomische hoogte door de instelbare werkhoogte, die ook aangepast kan worden aan de vorm van de gevel. 

Met hefsteigers van Orion is het zelfs mogelijk om tot 150 meter te werken. De hefsteiger kan bovendieneenvoudig verplaatst worden naar andere delen van het gebouw. Zonder dat het hele gebouw in één keer ingepakt hoeft te worden met stellingen.

Het enige nadeel is dat u niet tegelijkertijd op verschillende niveaus kan werken. Hefsteigers zijn dus vooral geschikt als er maar één team van 1 tot 4 personen tegelijk aan het werk is op dezelfde hoogte, bijvoorbeeld bij het plaatsen van gevelisolatie, nieuwe ramen, gevelpanelen of metselwerk. Voor complexe gevelrenovaties waar veel verschillende handelingen moeten gebeuren, kiest u best voor een oplossing met traditionele stelling en bouwlift.

Graag meer informatie?

Contacteer Orion Dynamic voor advies op maat: we helpen u met plezier verder.